Poslastice kao što je baklava imaju dugu tradiciju i ne možete pogrešiti sa njima.
Sastojci:
- 1/2 kilograma tankih kora
- 150 grama mlevenih oraha
- 200 grama šećera
- 150 grama suvog grožđa
- 1/2 šolje istopljenog putera
Sastojci za preliv za poslasticu:
- 600 grama šećera
- 300 mililitara vode
- sok od 1 limuna
Za poslasticu, trebaće vam tri kore. Ređajte ih u pleh. Svaku treću koru premažite puterom. Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru. Isecite baklavu na više trouglova. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite baklavu 45 minuta. Skuvajte sirup za baklavu. Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna. Sirup kuvajte 5 do 6 minuta. Ispečenu baklavu ostavite da se ohladi pa je prelijte vrućim sirupom. Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.