Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Baklava

Poslastice kao što je baklava imaju dugu tradiciju i ne možete pogrešiti sa njima.
Foto: Pixabay/WikiImages
Sastojci:
  • 1/2 kilograma tankih kora
  • 150 grama mlevenih oraha
  • 200 grama šećera
  • 150 grama suvog grožđa
  • 1/2 šolje istopljenog putera
Sastojci za preliv za poslasticu:
  • 600 grama šećera
  • 300 mililitara vode
  • sok od 1 limuna

Za poslasticu, trebaće vam tri kore. Ređajte ih u pleh. Svaku treću koru premažite puterom. Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru. Isecite baklavu na više trouglova. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite baklavu 45 minuta. Skuvajte sirup za baklavu. Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna. Sirup kuvajte 5 do 6 minuta. Ispečenu baklavu ostavite da se ohladi pa je prelijte vrućim sirupom. Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja.

Prijatno!

 

Preuzmite androidaplikaciju.