Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Баклава

Посластице као што је баклава имају дугу традицију и не можете погрешити са њима.
Фото: Pixabay/WikiImages
Састојци:
  • 1/2 килограма танких кора
  • 150 грама млевених ораха
  • 200 грама шећера
  • 150 грама сувог грожђа
  • 1/2 шоље истопљеног путера
Састојци за прелив за посластицу:
  • 600 грама шећера
  • 300 милилитара воде
  • сок од 1 лимуна

За посластицу, требаће вам три коре. Ређајте их у плех. Сваку трећу кору премажите путером. Помешајте орахе, шећер и суво грожђе и овим филујте сваку трећу кору. Исеците баклаву на више троуглова. Загрејте рерну на 200 степени и пеците баклаву 45 минута. Скувајте сируп за баклаву. На шпорету растопите шећер у води и додајте сок од лимуна. Сируп кувајте 5 до 6 минута. Испечену баклаву оставите да се охлади па је прелијте врућим сирупом. Сачекајте да се баклава скроз охлади и поспите је млевеним орасима пре послужења.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.