Da li volite da jedete dobre stare šapice? Ukus ovih tradicionalnih bakinih kolačića automatski nas vraća u detinjstvo.

Sastojci:
- 400 grama glatkog brašna
- 200 grama mlevenih oraha
- pola paketa praška za pecivo
- 200 grama šećera
- 250 grama svinjske masti
- 1 jaje
- kašika ruma
- šećer u prahu
Priprema:
Dobro izmešajte brašno, orahe, šećer i prašak za pecivo. Dodajte mast, jaje i rum i zamesite glatko testo. Ostavite da se dobro odmara u frižideru najmanje sat vremena. Pripremite kalupe za šape. Ovaj korak je veoma važan kako bi se cele šape izvadile iz rerne. Kalupe premažite mašću, uljem ili puterom i pospite brašnom. Utisnite smešu u kalup. Kalup treba da bude „pun do vrha“. Dobro poravnajte smešu. Pecite šape oko 20 minuta na 180 stepeni. Izvadite šape iz kalupa i uvaljajte ih u šećer u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.