Bagels su veoma popularna peciva, ali ponekad im je potrebno i do 24 sata da se pripreme. Međutim, postoje jednostavnije verzije, a ovo je svakako jedna od njih.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2025/02/bagel-7706691-640-620x414.jpg)
Naime, za pripremu ovog recepta vam neće biti potreban kvasac, pa stoga nećete morati da čekate da testo naraste.
Sastojci:
- 300 grama običnog brašna
- 300 grama grčkog jogurta
- jedna kesica praška za pecivo
- jedna kašika ulja
- soli
- mešavina semena
- jedno žumance
Priprema:
Prvo pomešajte brašno, kašičicu soli i prašak za pecivo. Zatim dodajte grčki jogurt i ulje. Zamesiti testo i podeliti ga na šest jednakih loptica.
Oblikujte ih i napravite rupe u sredini testa. Premažite žumancem i pospite mešavinom semena. Ne morate da kupujete posebnu mešavinu semena. Dovoljno je imati susam i još neke semenke poput crnog susama, lana, kima i sl.
Pecite đevreke u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Ono što je odlično kod ovog testa je to što ga možete peći u fritezi na vrući vazduh. Dovoljno ih je peći oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!
Koliko proteina treba da unosite u toku dana? Izračunajte sami na jednostavan način
Preuzmite android aplikaciju.