Početna > Biznis
Biznis

Rajfajzen banka preuzela Kredi agrikol u Srbiji

Rajfajzen banka a.d. Beograd saopštila je danas je posle dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela uspešno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Kredi agrikol u Srbiji.
Foto: WikimediaCommons/Biruitorul

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Rajfajzen banke i Kredi agrikol Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

Tako su od „Credit Agricol“ S.A. akvizirani „Credit Agricol“ Srbija A.D. čije je sedište u Novom Sadu i „CA Leasing“ Srbija d.o.o.

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović ocenio je da se ovom akvizicijom realizuju dugoročni strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji.

„Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu“, rekao je on.

Petrović ističe da će posle ove akvizicije biti u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pruže superiorno korisničko iskustvo i postanu banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji.

Očekuje se da će Rajfajzen banka tako povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

Gasprom: Snabdevanje Evrope gasom preko Ukrajine se nastavlja

Preuzmite android aplikaciju.