Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Radovi na izgradnji novog mosta na Šodrošu počinju 15. decembra

Sledećeg četvrtka, 15. decembra počinju radovi na izgradnji privremenog mosta koji će biti potreban radi izgradnje novog mosta između Novog Sada i Sremske Kamenice.
Foto: Gradske info

Prema prijavama radova, za izgradnju novog mosta sa strane Šodroša podrazumeva se i izgradnja nekoliko privremenih saobraćajnica kojima će građani moći da prelaze sa jedne strane grada na drugu, gradnja saobraćajnih priključaka za ulicu Ribarsko ostrvo, ali i radovi na zaštiti gasovoda i vodovoda na istom području.

Radovi će se sa jedne strane obavljati na Kameničkoj strani, a sa druge strane na delu Kameničke ade.

U našem videu možete pogledati kuda će on proći:

Novi most će, na delu od Ribarskog ostrva do sremske strane, imati dve kolovozne trake u oba smera, dok će u delu od Ribarskog ostrva do spuštanja na bačkoj strani imati tri trake u oba smera.

Celom dužinom mosta predviđena je razdelna traka sa obostranim pešačkim i biciklističkim stazama, tako da će most biti širok 30-37 metara.

Ovaj most imaće do sada najbolju biciklističku infrastrukturu, što nije nimalo zanemarljivo ako se podsetimo da u Novom Sadu ima oko 40.000 aktivnih biciklista.

Tako će novi most rasteretiti već postojeće mostove činjenicom da će „pokupiti“ saobraćaj sa severa grada koji se kreće ka sremskoj strani Dunava.

To rasterećenje je preko potrebno za Novi Sad, u kojem trenutno saobraća čak 120.000 registrovanih vozila.

Ova značajna investicija vredna je 175,5 miliona evra.

Novi Sad – grad mostova (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.