Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Радови на изградњи новог моста на Шодрошу почињу 15. децембра

Следећег четвртка, 15. децембра почињу радови на изградњи привременог моста који ће бити потребан ради изградње новог моста између Новог Сада и Сремске Каменице.
Фото: Градске инфо

Према пријавама радова, за изградњу новог моста са стране Шодроша подразумева се и изградња неколико привремених саобраћајница којима ће грађани моћи да прелазе са једне стране града на другу, градња саобраћајних прикључака за улицу Рибарско острво, али и радови на заштити гасовода и водовода на истом подручју.

Радови ће се са једне стране обављати на Каменичкој страни, а са друге стране на делу Каменичке аде.

У нашем видеу можете погледати куда ће он проћи:

Нови мост ће, на делу од Рибарског острва до сремске стране, имати две коловозне траке у оба смера, док ће у делу од Рибарског острва до спуштања на бачкој страни имати три траке у оба смера.

Целом дужином моста предвиђена је разделна трака са обостраним пешачким и бициклистичким стазама, тако да ће мост бити широк 30-37 метара.

Овај мост имаће до сада најбољу бициклистичку инфраструктуру, што није нимало занемарљиво ако се подсетимо да у Новом Саду има око 40.000 активних бициклиста.

Тако ће нови мост растеретити већ постојеће мостове чињеницом да ће „покупити“ саобраћај са севера града који се креће ка сремској страни Дунава.

То растерећење је преко потребно за Нови Сад, у којем тренутно саобраћа чак 120.000 регистрованих возила.

Ова значајна инвестиција вредна је 175,5 милиона евра.

Novi Sad – grad mostova (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.