Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Радите ове две вежбе сваки дан и сигурно ћете изгубити килограме

Процес губитка тежине не мора да подразумева одлазак у теретану сваки дан. Уз праве вежбе код куће, можемо сагорети калорије, изградити мишиће и изгубити тежину.
Фото: Pixabay/ Pixabay

Било да више волимо вежбе са телесном тежином или кардио, постоји много ефикасних рутина које можемо да урадимо без скупе опреме.

Ове вежбе нису само практичне, већ су и невероватно ефикасне за губитак тежине, помажући нам да останемо у форми и здрави без потребе за чланством у теретани.

Издвајамо две такве вежбе.

Чучњеви

Чучњеви су фантастична вежба која може бити одлична за топљење масти на стомаку. Чучњеви циљају на велике мишићне групе доњег дела тела. Док ангажујете ове основне мишиће, ваше тело сагорева више калорија, помажући у губитку масти. Како старимо, одржавање мишићне масе постаје критично, а чучњеви помажу у очувању и изградњи тих есенцијалних мишића.

Како правилно радити чучњеве:

Устаните усправно са стопалима у ширини рамена. Држите груди подигнуте, а леђа исправљена. Савијте колена и гурните кукове уназад као да ћете сести на столицу. Спустите се док вам бутине не буду паралелне са тлом. Затим, гурајући се кроз пете, вратите се у почетну позицију.

Подизање стојеће ноге

Подизање ногу у стојећем положају је вежба погодна за почетнике која се може радити код куће. Ова вежба циља на доњи део тела, посебно на квадрицепсе, тетиве и глутеусе. Такође ангажује мишиће језгра ради стабилности, што је кључно за равнотежу, посебно како старимо. Ова вежба циља на спољашње бутине и кукове, јачајући и тонирајући те области. Као вежба са малим утицајем, одлична је за старије особе јер смањује стрес на зглобове док ефикасно ангажује мишиће.

Како правилно изводити вежбу:

Станите усправно уз зид или столицу за подршку. Држећи ногу исправљену, подигните је у страну колико вам је удобно. Полако спустите ногу назад. Поновите вежбу са другом ногом. Ове вежбе се лако изводе без посебне опреме, што их чини приступачним избором за оне који желе да одрже или побољшају своју кондицију из удобности сопственог дома.

Četiri vrste hrane koje ne bi trebalo da jedete pre podneva

Преузмите андроид апликацију.