Početna > Život i stil
Život i stil

Punjene paprike sa orasima – Nećete ni primetiti da nisu sa mesom

Ukoliko ste se uželeli ukusa punjenih paprika, a zbog posta ili načina ishrane ne jedete meso, obavezno isprobajte ovaj recept, jer iako je veganski, nema šanse da primetite da je nadev kojim su papirke napunjene, zapravo, od oraha.
Foto: Pexels/Ivan Torres
Sastojci:

15-20 suvih paprika
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 praziluka
2 šargarepe srednje veličine
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarenog pirinča
200 g mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U taganj sipamo ulje stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.

Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.

Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.

Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.

Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.

Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200 celzijusa 15tak minuta.

Beli pirinač ima 4 posledice po organizam; 30 odsto ljudi prijavilo pojavu teškog sindroma

Preuzmite android aplikaciju.