Početna > Život i stil
Život i stil

Produžite rok trajanja mleka neobičnim trikom

Mleko obično ima rok trajanja do sedam dana, ali uz ovaj trik može da traje i do tri nedelje.
Foto: Pixabay/Pezibear

Jednom otvoreno, mleko može da traje do nedelju dana bez zgrušavanja, ali neki predlažu da se u kutiju doda prstohvat soli, vrati poklopac i protrese kako bi se so ravnomerno rasporedila.

Minerali soli usporavaju zakiseljavanje mleka izvlačeći molekule vode, što smanjuje aktivnost vodenih proizvoda i zauzvrat usporava rast većine bakterija.

Kao rezultat toga, mleko će trajati sedam dana duže. Mleko je namirnica koja se veoma brzo kvari.

Naime, ako je mleko neotvoreno, punomasno mleko može trajati pet do sedam dana, nemasno mleko i obrano mleko mogu trajati više od sedam dana, a mleko bez masti i bez laktoze može trajati duže, sedam do deset dana. nakon odštampanog datuma, ako se čuva u frižideru.

Postoji nekoliko načina na koje možete produžiti rok trajanja mleka. Prva stvar koju treba da uradite je da kupite mleko sa najdužim rokom trajanja.

Pored toga, stručnjaci predlažu da mleko u kolica dodate poslednje da biste mu pružili najbolje šanse da ostane na konstantnoj temperaturi.

Kada donesete mleko kući iz prodavnice, odmah ga stavite u frižider. Takođe, preporučuje se da mleko ne stavljate u vrata frižidera, već na policu gde je temperatura niža.

Isto tako, preporučljivo je čuvati mleko u zadnjem delu frižidera, jer svaki put kada su vrata otvorena, predmeti na prednjoj strani frižidera i na vratima su izloženi toplijem vazduhu.

Oslobodite se uporne bakterije sa samo dve namirnice

Preuzmite android aplikaciju.