Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Продужите рок трајања млека необичним триком

Млеко обично има рок трајања до седам дана, али уз овај трик може да траје и до три недеље.
Фото: Pixabay/Pezibear

Једном отворено, млеко може да траје до недељу дана без згрушавања, али неки предлажу да се у кутију дода прстохват соли, врати поклопац и протресе како би се со равномерно распоредила.

Минерали соли успоравају закисељавање млека извлачећи молекуле воде, што смањује активност водених производа и заузврат успорава раст већине бактерија.

Као резултат тога, млеко ће трајати седам дана дуже. Млеко је намирница која се веома брзо квари.

Наиме, ако је млеко неотворено, пуномасно млеко може трајати пет до седам дана, немасно млеко и обрано млеко могу трајати више од седам дана, а млеко без масти и без лактозе може трајати дуже, седам до десет дана. након одштампаног датума, ако се чува у фрижидеру.

Постоји неколико начина на које можете продужити рок трајања млека. Прва ствар коју треба да урадите је да купите млеко са најдужим роком трајања.

Поред тога, стручњаци предлажу да млеко у колица додате последње да бисте му пружили најбоље шансе да остане на константној температури.

Када донесете млеко кући из продавнице, одмах га ставите у фрижидер. Такође, препоручује се да млеко не стављате у врата фрижидера, већ на полицу где је температура нижа.

Исто тако, препоручљиво је чувати млеко у задњем делу фрижидера, јер сваки пут када су врата отворена, предмети на предњој страни фрижидера и на вратима су изложени топлијем ваздуху.

Oslobodite se uporne bakterije sa samo dve namirnice

Преузмите андроид апликацију.