Početna > Biznis
Biznis Srbija

Pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE

Srbija je danas potpisala strateški dokument sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čime su započeti pregovori o Sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.
Tanjug/printskrin/shutterstock.com/Aritra Deb

“Potpisivanjem ovog strateškog dokumenta u formalnom smislu počinju pregovori o slobodnoj trgovini između UAE i Srbije”, rekao je Momirović, koji je u ime Vlade Srbije potpisao dokument.

Momirović je naglasio da će Sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE dodato podstaći nove investicije u Srbiju iz te, kako je kazao, jako bogate države.

“Beograd na vodi, Aldahra, investicije u luku Novi Sad i mnoge druge investicije iz UAE su rezultat dobrih političkih odnosa naših država “, kazao je Momirović.

Ministar je istakao i da je Vlada Srbije u prethodnim godinama pokazala da je snažno okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija.

Momirović boravi u dvodnevnoj poseti UAE tokom koje je imao u Dubaiju bilateralni sastanak sa ministrom za spoljnu trgovinu te zemlje Tani Ahmed Al Zajudiom.

Bajnens: Bitkoin porastao na skoro 25.600 evra, investitori i dalje oprezni

Preuzmite android aplikaciju.