Почетна > Србија
Србија

Председник Вучић честитао Дан војних ветерана

Председник Србије Александар Вучић данас је свим војним ветеранима честитао 4. децембар – Дан војних ветерана.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Дан војних ветерана установљен је у знак сећања на дан потписивања примирја у Првом балканском рату. Настављајући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, избором овог датума за Дан војних ветерана обезбедио се континуитет са ветеранима из времена 1912. године, када је Краљевина Србија, као модерна држава, ангажовала део свог становништва у рату и све материјалне и финансијске резерве уз стварање Балканског савеза са својим суседима“, навео је Вучић.

Захвални смо, истиче, свим генерацијама наших ратника који су преко ноћи остављали куће и имања како би обукли своје часне униформе и бранили оно што нам је и данас најсветије.

„Цела наша историја била је дуг и мукотрпан пут до слободе и борба за њено очување. Наши војници, без обзира на век у којем су живели и бранили огњишта, ходили су стазама до победе, како би Србија могла поново да се уздигне, поносна и слободна, каква је увек и била. Ви сте понос ове земље и народа, узор генерацијама које поштују храброст, патриотизам, као и достојанство са којим се носи униформа и грб Србије“, нагласио је Вучић.

На том трагу, написао је председник, настављамо да се боримо за Србију, сада на другачији начин, како бисте видели да ваше жртве и напори нису били узалудни и како бисте знали да сва наша деца имају будућност у слободној, сувереној земљи, која се брзо развија и напредује.

„Захваљујући вама који сте ту и онима којих, нажалост, више нема, ми смо данас слободни људи и баш зато је наша дужност не само да оживимо успомену и одамо почаст храбрим борцима и јунацима, учесницима свих ратова и борбених дејстава за ослобођење Србије, већ да на свим пољима живота и рада искажемо бригу за војне ветеране“, казао је Вучић.

„Честитам вам јубилеј, уз обећање да Србија никада неће посустати у борби за боље сутра, вечно памтећи и клањајући се жртвама које сте поднели“, наводи се у честитки председника Вучића.

Предлог закона о буџету за 2023. данас на седници Одбора за финансије

Преузмите андроид апликацију.