Početna > Sport > Košarka
Košarka

Predsednik CSKA: Milutinov je najbolji evropski centar

Nikola Milutinov trenutno se sprema sa reprezentacijom Srbije za dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket, a onda i Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra.
Foto: fiba.basketball

Za to vreme iz njegovog kluba, CSKA iz Moskve, stižu mu pohvale, ni manje ni više, nego od predsednika „Armejaca“ Andreja Vatutina.

On je u jednom intervjuu ispričao da će Milutinov najverovatnije ostati u Moskvi, gde je od ovog leta i Dejan Davidovac.

„Nismo se trudili da ga zadržimo. Milutinov je primer profesionalizma i visoke odgovornosti. Imao je neke sumnje kada smo isključeni iz sezone u Evroligi. Ali odmah je uverio da namerava da poštuje postojeći ugovor. Uz to, za njega nije samo u pitanju novac, već i mogućnost da nešto osvoji sa CSKA. Uostalom, prvu sezonu u našem timu prekinula mu je povreda, a drugu je poražen u finalu, uprkos briljantnom nastupu. On je najbolji evropski centar i srećni smo što će nastaviti da igra crveno-plave boje“, rekao je Vatutin.

Za razliku od Milutinova, ekipu su napustili Vil Klajburn (Anadolu Efes) i Toko Šengelija (Virtus još prošle sezone), budući da ruski klubovi neće moći da učestvuju u Evroligi, zbog dobro poznate situacije.

Kraj sage – Durent ostaje u Bruklinu

Preuzmite android aplikaciju.