Почетна > Зелени град
Зелени град Нови Сад

Пред Новосађанима Нацрт плана квалитета ваздуха за период 2022-2026. године

У складу са Уредбом о учешћу јавности у изради одређених планова и програма у области заштите животне средине Градска управа за заштиту животне средине града Новог Сада израдила је Нацрт плана квалитета ваздуха у Aгломерацији „Нови Сад“ за период 2022-2026. године.
нацрт
Фото: Pexels/Oleksandr Pidvalnyi

План квалитета ваздуха одређеног подручја представља основни стратешки документ којим се дефинише управљање квалитетом ваздуха на локалном нивоу, за одређени временски период. Израдом овог документа омогућава се предузимање корака неопходних за решавање проблема квалитета амбијенталног ваздуха у датом подручју, зони, агломерацији где мере предвиђене националним документима не могу у довољној мери да допринесу реализацији постављених циљева и достизању одговарајућег квалитета амбијенталног ваздуха на локалном нивоу.

Планом квалитета ваздуха утврђују се специфичне мере које је неопходно предузети у циљу смањења загађења ваздуха, као и мере заштите од даљег загађења, са превасходним циљем заштите негативног утицаја ваздуха на становништво.

Нацрт плана биће изложен на јавном увиду у просторијама Градске управе за заштиту животне средине, Руменачка 110а, Нови Сад, у периоду од 07. јула 2022. године до 05. августа 2022. године, сваког радног дана од 10:00 до 14:00 часова, као и на интернет презентацији.

Јавна презентација и јавна расправа о Нацрту плана биће одржана 5. августа 2022. године, у Плавој сали Скупштине Града Новог Сада, Жарка Зрењанина 2, Нови Сад, са почетком у 12:00 часова.

Стабло копривића у центру Новог Сада данас осим што производи кисеоник, учествује у борби против климатских промена, оно и улепшава новосадску варош.

Заинтересовани органи, организације и јавност за време трајања јавног увида, јавне презентације и јавне расправе могу поднети примедбе и сугестије на Нацрт плана квалитета ваздуха у писаној форми, на адресу Градске управе за заштиту животне средине.

Grad Novi Sad poklanja bicikle najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola

 

Преузмите андроид апликацију.