Početna > Život i stil
Život i stil

Pravila služenja šampanjca – Uske čaše nisu izabrane bez razloga

17
Foto: Unsplash/Alexander Naglestad

Šampanjac se čuva na hladnom i suvom mestu, pa su dno garderobera, kao i kuhinjski delovi bolja opcija nego frižider. U frižider ga nemojte staviti ni neposredno pre služenja, bolje ga držite pola sata u korpi sa ledom.

Šampanjac se često služi kao piće dobrodošlice dok se kasnije tokom obroka konzumira vino. Ali, šampanjac se najbolje slaže uz dezerte.

Obratite pažnju na čaše – postoji razlog zašto se šampanjac služi u uskim duguljastim čašama, a to su mehurići.

Ako se služi u čašama sa širim dnom, mehurići će brže ispariti. Nemojte odmah napuniti celu čašu, prvo sipajte malo, pa dozvolite peni da se slegne i onda nastavite sipanje do dve trećine čaše.

Mnogi ne vole da mešaju šampanjac sa nečim drugim, ali eksperti kažu da prava kombinacija može poboljšati ukus, pa ga probajte sa nanom ili sa korom limuna.

Greške u renoviranju koje mogu da upropaste finalni utisak

Preuzmite android aplikaciju.