17
Шампањац се чува на хладном и сувом месту, па су дно гардеробера, као и кухињски делови боља опција него фрижидер. У фрижидер га немојте ставити ни непосредно пре служења, боље га држите пола сата у корпи са ледом.
Шампањац се често служи као пиће добродошлице док се касније током оброка конзумира вино. Али, шампањац се најбоље слаже уз дезерте.
Обратите пажњу на чаше – постоји разлог зашто се шампањац служи у уским дугуљастим чашама, а то су мехурићи.
Ако се служи у чашама са ширим дном, мехурићи ће брже испарити. Немојте одмах напунити целу чашу, прво сипајте мало, па дозволите пени да се слегне и онда наставите сипање до две трећине чаше.
Многи не воле да мешају шампањац са нечим другим, али експерти кажу да права комбинација може побољшати укус, па га пробајте са наном или са кором лимуна.
Преузмите андроид апликацију.