Početna > Novi Sad

Novi Sad Urbani Novi Sad

Poznata prva imena Blokstok festivala!

Najstariji novosadski pank i rokenrol festival ove godine trajaće dva dana počev od 1. jula i to na staroj lokaciji – u Železničkom parku.
Foto: facebook/Blokstokfestival

Predvođeni kultnim bendovima poput Ritma nereda, Ateist repa, Lav hantersa, Šinobusa i mnogih drugih uz dva besplatna dana Festivala, Novosađani, ali i brojni gosti, obeležiće veliki jubilej i povratak jednog od regionalno omiljenih festivala.

„Ovo je prvi put u istoriji festivala da će isti trajati dva dana. Delom je to zbog činjenice da smo dve godine, sticajem nesrećnih okolnosti, odnosno pandemije na koju nismo mogli da utičemo, bili prinuđeni da Festival izmestimo iz Železničkog parka i da ga realizujemo u znatno smanjenom obimu. Ovo je naš način da se kako našim komšijama iz Bloka, tako i svim Novosađanima koji vole Blokstok odužimo za to. Drugi važan faktor koji je uticao na tu odluku jeste činjenica da Novi Sad sa ponosom nosi titulu Evropske prestonice kulture, usled čega smo prosto želeli da obuhvatimo što je moguće veći broj novosadskih bendova i da puno dobrih izvođača nastupi na festivalu“, objašnjava Marko Tančik, jedan od organizatora festivala.

Veći broj bendova već je sada poznat, tako će u Novom Sadu, u toku dva dana nastupiti Ritam nereda koji je pre tri godine doveo preko 13 hiljada ljudi u park, zatim Ateist rep, miljenik publike, kao i Griva, Pero Deformero, Šinobusi, Zbogom Brus li, Peting bluz bend i mnogi drugi.

Tradicionalno, festival će i ove godine otvoriti demo bendovi, kao jedan od sada zaštitnih znakova Blokstoka.

„U sredu, 1. juna otvaramo konkurs za mlade, neafirmisane autorske demo bendove, kao i svake godine. Na konkursu biramo dva benda, po jedan za otvaranje svakog festivalskog dana. Ovo je s godinama postao ne samo zaštitni znak, već nekako svojevrsna misija čitavog Festivala. Mi smo odrastali u ovom kvartu i uz ovu muziku, pa smatramo obavezom da pružimo priliku i novim klincima da urade isto“, objašnjava Aleksandar Pirić, jedan od organizatora.

Festival Blokstok održava se od 1998. godine u Železničkom parku u Novom Sadu, a do sada su nastupila brojna regionalna imena, kao što su Partibrejkersi, Mortal kombat, Ortodok keltsi i mnogi drugi. Ovo će biti prvi put da će na Festivalu nastupiti iskjučivo novosadski bendovi sa idejom da se na taj način organizatori oduže kraju i gradu Novom Sadu.

Ulaz na oba dana je besplatan.

Kako je rokenrol „procvetao“ u Železničkom parku i zauvek obeležio jedan kraj

Preuzmite android aplikaciju.