Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Позната прва имена Блоксток фестивала!

Најстарији новосадски панк и рокенрол фестивал ове године трајаће два дана почев од 1. јула и то на старој локацији – у Железничком парку.
Фото: facebook/Blokstokfestival

Предвођени култним бендовима попут Ритма нереда, Атеист репа, Лав хантерса, Шинобуса и многих других уз два бесплатна дана Фестивала, Новосађани, али и бројни гости, обележиће велики јубилеј и повратак једног од регионално омиљених фестивала.

„Ово је први пут у историји фестивала да ће исти трајати два дана. Делом је то због чињенице да смо две године, стицајем несрећних околности, односно пандемије на коју нисмо могли да утичемо, били принуђени да Фестивал изместимо из Железничког парка и да га реализујемо у знатно смањеном обиму. Ово је наш начин да се како нашим комшијама из Блока, тако и свим Новосађанима који воле Блоксток одужимо за то. Други важан фактор који је утицао на ту одлуку јесте чињеница да Нови Сад са поносом носи титулу Европске престонице културе, услед чега смо просто желели да обухватимо што је могуће већи број новосадских бендова и да пуно добрих извођача наступи на фестивалу“, објашњава Марко Танчик, један од организатора фестивала.

Већи број бендова већ је сада познат, тако ће у Новом Саду, у току два дана наступити Ритам нереда који је пре три године довео преко 13 хиљада људи у парк, затим Атеист реп, миљеник публике, као и Грива, Перо Деформеро, Шинобуси, Збогом Брус ли, Петинг блуз бенд и многи други.

Традиционално, фестивал ће и ове године отворити демо бендови, као један од сада заштитних знакова Блокстока.

„У среду, 1. јуна отварамо конкурс за младе, неафирмисане ауторске демо бендове, као и сваке године. На конкурсу бирамо два бенда, по један за отварање сваког фестивалског дана. Ово је с годинама постао не само заштитни знак, већ некако својеврсна мисија читавог Фестивала. Ми смо одрастали у овом кварту и уз ову музику, па сматрамо обавезом да пружимо прилику и новим клинцима да ураде исто“, објашњава Александар Пирић, један од организатора.

Фестивал Блоксток одржава се од 1998. године у Железничком парку у Новом Саду, а до сада су наступила бројна регионална имена, као што су Партибрејкерси, Мортал комбат, Ортодок келтси и многи други. Ово ће бити први пут да ће на Фестивалу наступити искјучиво новосадски бендови са идејом да се на тај начин организатори одуже крају и граду Новом Саду.

Улаз на оба дана је бесплатан.

Kako je rokenrol „procvetao“ u Železničkom parku i zauvek obeležio jedan kraj

Преузмите андроид апликацију.