Početna > Život i stil
Život i stil

Postoje 2 načina kako da sprečite da banane potamne, koristite ove namirnice

Postoje dva jednostavna trika koji vam mogu pomoći da vaše banane zadrže svež izgled i ne potamne.
Foto: Pexels/Vaness Loring

Prvi trik je korišćenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji su uzrok tamnjenja.

Najčešće se preporučuje sok od limuna, narandže ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili, jednostavno, iscedite limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja.

Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti ukus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.

Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast ukus, te je takođe dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.

Osim voćnih sokova, med je takođe odlična opcija. Za korišćenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu kašiku meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smesu na 30 sekundi.

Da li nam nos i uši stvarno rastu kako starimo?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake