Почетна > Србија
Србија

Будимо јединствени, сви смо једни другима потребни

Епископ будимљанско-никшићки Методије данас је, по устоличењу у манастиру Ђурђеви ступови, позвао на јединство и поручио да реч идентитет има морално и духовно наслеђе, као што га има и нација.
Фото: PrtSc/Острог Тв Студио/You Tube

„Да би се савладала данашња духовна криза потребан је повратак изворним духовним коренима. Све што постоји дар је љубави полазна тачка хришћанске вере је љубав јер једино она никад не престаје“, рекао је епископ Методије у приступној беседи.

Позвао је верни народ и све грађане да, како је рекао, узрастају и подижу мир и крст прво у себи, јер „градећи мир у себи истински ћемо га градити и изван себе“.

Његова обавеза је, казао је, да проповеда дело претходника и да настави њиховим путем.

„Овај жезал од злата који данас примам управо је крст који треба носити. Подизати крст и певати о Христовој победи значи веровати у Христа. Црква у себи носи будућност света и свакоме од нас носи пут према будућности…“, рекао је владика.

Истакао је да величину и снагу једне земље и народа не чине бројност популације и њена величина, већ величина духа који у том народу обитава.

„Свима упућујем позив на јединство, сви смо једни другима потребни. Градимо мир и подижимо крст љубави најпре у себи, па градећи мир у себи градићемо га и око себе. Оставимо обмане и сујете овога света….“, навео је владика.

Фото: PrtSc/VLADIMIR film/You Tube

Захвалио је Светој саборној апостолској Цркви и истакао да са великом радошћу благодари оног из чијих руку прима овај, како је казао, архијерејски жезел.

„У овом тренутку желим рећи молите се за мене како бих још више љубио Господа и како би вас, поверени ми народ, љубио још више…“, навео је и додао:

„У Цркви је свако дело саборно и сви су одговори за све и сви су призвани да буду сведоци и носиоци Божје светости…“

Ustoličenje episkopa: Liturgiju predvodi patrijarh Porfirije

 

Преузмите андроид апликацију.