Почетна > Бизнис
Бизнис

Половина становника Словеније смањила трошкове живота

Скоро половина становника Словеније смањила је део трошкова живота протеклих месеци због поскупљења, а још 30 одсто планира да то учини у наредним месецима, преноси РТВ Сло истраживање Института Медијана.
Фото: PrtSc/PavloDeviatkin/YouTube

Резултати истраживања показали су да је Словенија испод глобалног просека активног смањења трошкова живота, који је 48 одсто, и девет процената испод европског просека, који је 54 одсто.

Мањи број испитаника у Словенији, односно 21 одсто, одговорио је да не намерава да смањује трошкове живота.

Више од четвртине испитаника одговорило је да живи удобно, а више од половине не живи ни удобно ни тешко, док је 15 одсто сматра да живи лоше.

Удео оних који не планирају промене највећи је у Јужној Кореји, а већина испитаника из Грчке и Ирске је већ смањила трошкове.

У просеку, 36 одсто испитаника у свету и 29 одсто у Европи одговорило је да тешко саставља крај са крајем, а у Србији је то 36 одсто.

Највише људи је одговорило да удобно живе у Индији и на Филипинима.

У Европи, Финска је земља са 45 одсто испитаника који су одговорили да живе удобно, док је у Србији свега четири одсто испитаника одговорило да живи удобно.

У анкети је учествовало укупно 29 739 људи, а Институт Медијана спровео је истраживање од 9. октобра до 10. децембра 2022. године у 36 земаља света.

Od ponoći u Crnoj Gori skuplji benzin, jeftiniji dizel

Преузмите андроид апликацију.