Почетна > Бизнис
Бизнис

Појефтинили пшеница и кукуруз на Продуктној берзи у Новом Саду

Пшеница је протекле недеље на Продуктној берзи у Новом Саду појефтинила 5,6 одсто, у односу на цену од седам дана раније, а цена кукуруза пала је 1,7 одсто, саопштила је данас та берза.
Фото: Unsplash/eviradauscher

Интересовање купаца било је усмерено више на пшеницу са 11-12 одсто протеина иако је у понуди било и са 13 одсто протеина.

Берзански уговори за пшеницу са 11-12 одсто протеина закључени су у опсегу од 27 до 28 динара по килограму, без пореза на додату вредност (ПДВ).

Просечна цена пшенице износила је 27,49 динара по килограму, без ПДВ-а, а 30,23 динара са тим порезом. Та цена је за 5,62 одсто била нижа у односу на цену из претходне недеље.

Кукуруз се продавао по цени од 26,50 до 28 динара по килограму, без ПДВ-а, у зависности од процента влаге и да ли је понуђена роба са анализом на афлатоксин.

Купци кукуруза су домаћи прерађивачи, трговци и регионални извозници, а уговори су закључени у распону од 27 до 28 динара по килограму, без ПДВ-а. Просечна цена је била 27,41 динар, без ПДВ-а, а 30,15 динара по килограму са ПДВ-ом, што је у односу на седам дана раније пад од 1,76 одсто.

Продата је и извесна количина кукуруза са влагом до 16 одсто по 26 динара по килограму, без ПДВ-а.

Цена соје у понуди била је од 64 до 64,50 динара, без ПДВ, уз обрачун квалитета, али није било купаца, као и за сточни јечам, по цени од 30 динара, без ПДВ-а.

MMF odobrio nova pravila kako bi se Ukrajini odobrili novi krediti

Преузмите андроид апликацију.