Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Погледајте где ће се простирати подземна гаража у Улици Модене (ФОТО)

Припремни радови на изградњи подземне гараже у Улици Модене започети су данас, саобраћај је обустављен још 23. маја, а осим гараже, на овом локалитету планиране су још неке новине.
Фото: Градске инфо
У питању је уређење локалитета од 1,31 хектара.

Подземна гаража свакако је централни фокус овог преуређења, као и највећа инвестиција. У питању је паркиралиште на три подземна нивоа, са укупно 267 паркинг места за аутомобиле.


Да ли је подземна гаража у центру Новог Сада неопходна грађанима?

Од укупног броја места, 14 ће бити резервисано за особе са инвалидитетом, а осам за електрична возила.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Гаража ће се налазити тачно испод Улице Модене (означено танком црвеном линијом), између Улице Илије Огњановића и Змај Јовине, док ће улаз у гаражу бити на раскрсници Улице Илије Огњановића и Улице Модене.

Приликом изградње гараже посебно ће се обратити пажња на стогодишње стабло копривића, како је у питању споменик природе, тачније заштићено природно добро АП Војводине.
Фото: Градске инфо

Такође, Танурџићева палата остаће нетакнута.

Изградњом гараже постојећи паркинзи за путничке аутомобиле у делу Улице Илије Огњановића и Улици Модене се укидају, а на њиховом месту биће проширене пешачке и бициклистичке стазе, уз додатно уређено зеленило.

Ово је  једна од четири гараже које ће бити изграђене у Новом Саду, од којих су још две подземне на локацијама Бановина и Трг Републике, а једна надземна гаража у Шафариковој улици.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

У склопу радова у Улици Модене привремени објекат у ком се тренутно налазе поједини кафићи и ресторани биће срушен, а на његовом месту „нићи ће“ нова стална зграда, чија спратност неће прећи четири нивоа.

Крај свих радова на овом локалитету предвиђен је за две године.

Фото: Град Нови Сад

Kako će izgledati „novi“ Petrovaradin? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.