Početna > Novi Sad

Novi Sad Ostali sportovi

Počelo Regionalno školsko prvenstvo Vojvodine u džudou

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju Regionalnog školskog prvenstva Vojvodine u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola koje se održava u SPC „Vojvodina“.

„Pred nama je još jedan lep sportski događaj koji u Novi Sad dovodi veliki broj mladih sportista. To je odlična prilika da široj publici, a pre svega deci i mladima približimo džudo, sport koji je veoma važan za njihov razvoj.

Džudo je disciplina koja osim toga što doprinosi zdravom fizičkom razvoju, svojim etičkim principma, poput uvažavanja i poštovanja protivnika i fer-pleja utiče i na svest sportista. Veliko je zadovoljstvo videti svu ovu decu iz Vojvodine, kako se lepo druže dok očekuju nadmetanja u duhu načela da je važno učestvovati.

Grad Novi Sad je jedan od devet gradova koji je zahvaljujući Vladi Srbije, realizovao izuzetno značajan projekat „Džudo u škole“ koji je doprineo popularizaciji ovog sporta kod dece školskog uzrasta“, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje preko 1000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Organizator prvenstva je „Džudo savez Vojvodine“ i reč je o jednom od najmasovnijih takmičenja u AP Vojvodini.

Fudbaleri Vojvodine pobedili ekipu Partizana (VIDEO)

 

Preuzmite android aplikaciju.