Почетна > Нови Сад

Нови Сад Остали спортови

Почело Регионално школско првенство Војводине у џудоу

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању Регионалног школског првенства Војводине у џудоу за ученике основних и средњих школа које се одржава у СПЦ „Војводина“.

„Пред нама је још један леп спортски догађај који у Нови Сад доводи велики број младих спортиста. То је одлична прилика да широј публици, а пре свега деци и младима приближимо џудо, спорт који је веома важан за њихов развој.

Џудо је дисциплина која осим тога што доприноси здравом физичком развоју, својим етичким принципма, попут уважавања и поштовања противника и фер-плеја утиче и на свест спортиста. Велико је задовољство видети сву ову децу из Војводине, како се лепо друже док очекују надметања у духу начела да је важно учествовати.

Град Нови Сад је један од девет градова који је захваљујући Влади Србије, реализовао изузетно значајан пројекат „Џудо у школе“ који је допринео популаризацији овог спорта код деце школског узраста“, рекао је Огњен Цвјетићанин.

На овогодишњем такмичењу учествuje преко 1000 ученика и ученица основних и средњих школа. Организатор првенства је „Џудо савез Војводине“ и реч је о једном од најмасовнијих такмичења у АП Војводини.

Fudbaleri Vojvodine pobedili ekipu Partizana (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.