Почетна > Србија
Србија

Почело ПИСА 2022 тестирање ученика у Србији

У Србији је јутрос почело ПИСА 2022 тестирање функционалног знања ученика и трајаће до 18. априла. Школе које учествују у истраживању изабране су методом случајног узорка и тестирање се врши на узорку од око 7.600 ученика старих 15 година из 193 школе.
Фото: Pixabay

Родитељи не треба да имају никакав бојазан јер резултати ПИСА 2022 тестирања ни на који начин не утичу на успех детета у школи, нити ће школа добити конкретне податке за своје ученике. Резултати су строго поверљиви, а истраживање је потпуно анонимно, рекла је за Танјуг Борка Поповић, директорка Пете београдске гимназије.

Током тестирања ученици на рачунарима раде задатке у доменима читалачке писмености, науке, математике и креативног мишљења.

Теститирање функционалног знања трајаће два сата, а након тога ученици попуњавају упитник у трајању од 35 минута, који испитује њихове ставове према животу, школи и учењу. Не постоји посебна припрема за ученике идеја је да се покаже досадашње стечено знање и реално стање образовног система, истакла је Марија Обрадовић, наставница хемије и кординаторка ПИСА тестирања.

Danas počinje prijava za besplatne udžbenike

Преузмите андроид апликацију.