Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Питали смо студенте: Зашто сте уписали Пољопривредни факултет? (ВИДЕО)

Пољопривредни факултет у Новом Саду је високошколска и научно-истраживачка установа чија је мисија реализација висококвалитетних образовних процеса, развој научних дисциплина и пренос стечених знања у привреду и друштво.

У историји Пољопривредног факултета у Новом Саду златним словима је забележен почетак наставе 22. новембра 1954. године, када су студенти прве генерације Пољопривредног факултета запосели сва места у великој сали Радничког дома у Новом Саду (сада Булевар Михајла Пупина 24), а два дана касније почеле су вежбе у вежбаоницама Више Педагошке школе у Николајевској порти.

Од оснивања, 1954. године Пољопривредни факултет је посвећен остварењу своје мисије засноване на успешним резултатима у образовању и научно-истраживачком раду и њиховој примени у пракси.

Током времена Факултет је према уоченим потребама привредног окружења, као и према актуелним потребама друштва, развијао студијске програме, који образују студенте за постојеће и наступајуће техничко-технолошке и социо-економске системе, развијајући при том упоредо и сопствене, компетентне људске и техничке ресурсе.

Пољопривредни факултет своју мисију остварује у три међусобно повезане основне групе делатности: високо образовање, научно-истраживачки рад и трансфер знања у привреду.

факултет
Фото: Градске инфо
Звања дипломираног инжењера пољопривреде, дoктора ветеринарске медицине, мастера, магистара и доктора наука на овом факултету стекло је више од 14.000 студената.

На Пољопривредном факултету настава се изводи на основним, мастер, интегрисаним, специјалистичким и докторским академским студијама.

У организационој структури факултета постоји осам департмана:

  • Департман за ратарство и повртарство,

  • Департман за воћарство виноградарство хортикултуру и пејзажну архитектуру,

  • Департман за фитомедицину и заштиту животне средине,

  • Департман за сточарство,

  • Департман за пољопривредну технику,

  • Департман за уређење вода,

  • Департман за економику пољопривреде и социологију села,

  • Департман за ветеринарску медицину.

У разговору са студентима овог факултета, покушали смо да сазнамо зашто су се одлучили да упишу овај факултет, који су им најтежи испити, омиљени професори и где себе виде након завршетка студија.

факултет
Фото: Градске инфо

Pitali smo studente: Zašto ste upisali Filozofski fakultet u Novom Sadu? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.