Početna > Srbija
Srbija

Petković: Srbi pokazali da ne žele Kurtijevu lažnu državu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su Srbi na današnjem skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice svima jasno stavili do znanja da ne žele Kurtijevu lažnu državu na severu.
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Petković je na Tviteru, reagujući na tvrdnju Bljerima Velje, šefa kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija, da se lokalni Srbi nisu masovno pridružili protestu u Kosovskoj Mitrovici, istakao da sva propaganda Velje uzalud pokušava da sakrije činjenicu da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici bio veličanstven.

„Sva propaganda Bljerima Velje uzalud pokušava da sakrije činjenicu da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici bio veličanstven. Srbi su danas svima jasno stavili do znanja da ne žele Kurtijevu lažnu državu na severu“, napisao je Petković.

On je objavio i fotografije sa današnjeg skupa u severnom delu Kosovske Mitrovice, na kojima se vidi veliki broj okupljenih Srba, dodajući da fotografije demantuju sve laži i propagandu Velje.

Bljerim Velja je prethodno na Tviteru napisao da se lokalni kosovski Srbi nisu masovno pridružili protestu koji je, kako on tvrdi, organizovala Srbija.

On takođe tvrdi da se srpski policajci, sudije i tužioci koriste kao politički instrument za „destabilizaciju i suprotstavljanje integraciji na Kosovu“.

Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu

Preuzmite android aplikaciju.