Почетна > Србија
Србија

Петковић: Срби показали да не желе Куртијеву лажну државу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су Срби на данашњем скупу у северном делу Косовске Митровице свима јасно ставили до знања да не желе Куртијеву лажну државу на северу.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Петковић је на Твитеру, реагујући на тврдњу Бљерима Веље, шефа кабинета председнице привремених приштинских институција, да се локални Срби нису масовно придружили протесту у Косовској Митровици, истакао да сва пропаганда Веље узалуд покушава да сакрије чињеницу да је данашњи скуп у Косовској Митровици био величанствен.

„Сва пропаганда Бљерима Веље узалуд покушава да сакрије чињеницу да је данашњи скуп у Косовској Митровици био величанствен. Срби су данас свима јасно ставили до знања да не желе Куртијеву лажну државу на северу“, написао је Петковић.

Он је објавио и фотографије са данашњег скупа у северном делу Косовске Митровице, на којима се види велики број окупљених Срба, додајући да фотографије демантују све лажи и пропаганду Веље.

Бљерим Веља је претходно на Твитеру написао да се локални косовски Срби нису масовно придружили протесту који је, како он тврди, организовала Србија.

Он такође тврди да се српски полицајци, судије и тужиоци користе као политички инструмент за „дестабилизацију и супротстављање интеграцији на Косову“.

Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu

Преузмите андроид апликацију.