Discover The ultimate selection of bongs at our Online store, where quality meets affordability. with our extensive range of Shishas, Tabak, and Zubehör, You can elevate your smoking experience like never before. Each product is carefully curated to ensure You find exactly What You need. Shop now at our shishastores and enjoy fast shipping and exceptional customer service that puts your satisfaction first.

Пет здравих намирница које не би требали да једемо сваки дан: Обратите пажњу | Градске инфо
Početna > Život i stil
Život i stil

Pet zdravih namirnica koje ne bi trebali da jedemo svaki dan: Obratite pažnju

Iako su zdrave, ne bi trebalo da ih jedemo svakodnevno.

Sa unosom bilo kojih vrsta namirnica ne treba preterivati. Bilo da su u pitanju rafinisani šećeri, ili neka druga vrsta zdravije hrane, treba sve unositi u preporučenim dnevnim količinama. Organizmu su potrebne sve hranljive materije, zato se preporučuje raznovrsna ishrana.

Sa ovim namirnicama ne treba preterivati i jesti ih svakog dana, iako su zdrave:

Foto: Pexels/Alexander Mils
1. Povrće iz porodice kupusara

Povrće poput karfiola, brokolija i kelja sadrži antioksidanse, vlakna, vitamine i minerale. Ali, prema nekim naučnim studijama njihova prekomerna konzumacija može izazvati hipotireozu, tj. nedostatak hormona štitaste žlezde.

2. Tunjevina

Tuna sadrži omega-3 masne kiseline i dosta proteina, ali isto tako sadrži i veće količine žive. Prekomerna konzumacija može dovesti do nagomilavanja ovog teškog metala u telu. To je posebno opasno po decu i trudnice. Zato lekari savetuju da se jede najviše jednom nedeljno.

3. Osušeno voće

Sušeno voće poput urmi, brusnica, smokvi, kajsija i šljiva savršena je užina koja obezeđuje dovoljno energije. Ali osušeni plodovi osušenog voća sadrže znatno više šećera od svežeg voća.

4. Musli i žitarice

Prerađene žitarice takože sadrže šećere. U prodavnicama se ređe nalaze one žitarice od celog zrna. Prilikom njihove prerade u industrijske svrhe odstranjuje se dobar deo hranljivih materija.

5. Paradajz iz konzerve

Problem kod svih konzerviranih namirnica jeste što sama konzerva sadrži ostatke smolastih materija poput sintetičkog estrofena bisfenola-A. Ovaj element može došprineti nastanku mnogih bolesti, poput gojaznosti, dijabetesa, srčanih problema, problema sa reproduktivnim organima itd.

Kako da sveži začini duže traju – Bosiljak ne stavljajte u frižider

Preuzmite android aplikaciju.