Комбинација намирница коју одлучимо да конзумирамо недељно има велику моћ над нашим организмом, али утиче и на то како ћемо се осећати у будућности. Ако одлучите да уведете ових пет намирница у недељну исхрану, учинићете велику услигу за будућност вашег здравља.
Броколи и зелено поврће треба да једете што чешће. Многа истраживања су показала да сулфорафан, који се налази у броколију, карфиолу, кељу и купусу, може да уништи ћелије рака. Броколи на менију неколико пута недељно смањује ризик од рака простате, дојке, плућа, коже и желуца.
Спанаћ је извор лутеина и зеаксантина, два каротеноида за које је доказано да смањују ризик од рака дојке. Такође је богат фолатима који јачају ДНК и витамином Б који је неопходан за труднице.
Пасуљ не садржи нездраве масти и зато је важно да га једете што чешће. Студија откива, преноси Кликс, да људи који су јели пасуљ најмање четири пута недељно имају 22 одсто мањи ризик од срчаних болести од оних који су га јели ређе.
Јабуке су кључне у одржавању кардиоваскуларног здравља. Они штите крвне судове и смањују крвни притисак. Америчко удружење за срце наводи да је флавоноид кверцетин, који се такође налази у јабукама, антихипертензив.
Боровнице садрже антиоксиданте зване флавоноиди и антоцијанини. Имају способност да смање било коју врсту упале, позитивно утичу на здравље крвних судова, регулацију нивоа шећера и равнотежу цревне флоре.
Smanjuju rizik od raka i srčanih oboljenja, tope kilograme: Jedna porcija sadrži samo 16 kalorija
Преузмите андроид апликацију.