Почетна > Свет
Свет

Пекинг:Узвратне мере за земље које уводе корона тестове за путнике из Кине

Кинеско министарство спољних послова саопштило је данас да ће увести узвратне мере на основу принципа реципроцитета за оне земље које захтевају од путника који долазе из Кине да се тестирају на корона вирус.
Фото: Pixabay/jeremy888

„Верујемо да ограничења уласка које су неке земље усвојиле, а које су усмерене на Кину немају научну основу, а неке прекомерне праксе су још неприхватљивије“, рекла је на дневном брифингу представница за медије министарства Мао Нинг.

Додала је да се Пекинг „чврсто противи покушајима да се манипулише мерама усмереним против ковида-19 у политичке сврхе“ и да ће предузети „контрамере на основу принципа реципроцитета“, пренео је АП.

Сједињене Америчка Државе, Шпанија, Француска, Јужна Кореја, Индија, Италија, Јапан и Тајван увеле су обавезно ковид тестирање за путнике из Кине јер страхују од поновног ширења вируса.

Путници који у Енглеску крећу из Кине мораће да прикажу негативан тест пре него што се укрцају у авион.

Белгија ће увести обавезно тестирање отпадних вода из авиона који стижу из Кине.

Здравствени стручњаци влада ЕУ ће сутра разговарати о заједничком одговору на раст заражених корона вирусом у Кини.

Изненадно укидање многих мера ограничења у Кини уследило је након новембарских протеста против владиног управљања болешћу.

До тада, Кина је имала један од најстрожих анти-ковид режима на свету, познат као политика нулте толеранције на корона вирус.

NASA: Šta ako Kinezi prvi naprave bazu na Mesecu

Преузмите андроид апликацију.