Početna > Srbija
Srbija

„Panuka“ ponovo plovi

U toplim danima pred nama jedan od načina da se potraži spas od vrućine je vožnja katamaranom. Pančevački katamaran „Panuka“ počeo je da saobraća rekom Tamiš a zainteresovanost putnika svake sezone sve je veća.
Foto: RTV/Ivana Vlaisavljević

Ljubitelji reke i ove godine mogu da uživaju u pogledu na Pančevo i okolinu sa Tamiša i u vožnji katamaranom „Panuka“ koji je ponovo počeo da saobraća.

„Katamaran polazi sa Gradskog pontona ide do Preobraženske crkve i vraća se nazad do ušća Tamiša u Dunav da bi se videli naši svetionici. Zatim se vraća na Gradski ponton a vožnja traje sat vremena. Definitivno je najzanimljiviji deo kod svetionika tu katamaran zastane kako bi se putnici uslikali. Zanimljivo je da su povremeno organizovane vožnje i do Bele Stene ,Jabuke i Glogonja“, kaže Svetlana Stojadinov, ispred TOP-a.

Pančevački katamaran počeo je da saobraća pre pet godina. U vreme korone, prve godine, nije bilo vožnje ali je već sledeće to nadoknađeno a interesovanja putnika bilo je veliko.

„Najviše ima naših sugrađana. Ima i Beograđana jer je glavni grad blizu a dolazi i dosta stranaca. Imali smo putnike iz Makedonije, Slovenije.. I škole često imaju organizovane grupe,“ kaže Stojadinov.

Vožnje katamaranom „Panuka“ su od srede do nedelje u periodu od 16 do 18 časova. Karte se rezervišu i kupuju u Turističkoj organizaciji Pančeva a za decu do 7 godina prevoz je besplatan.

Digitalizuje se proces dobijanja energetske dozvole

Preuzmite android aplikaciju.