Почетна > Србија
Србија

„Панука“ поново плови

У топлим данима пред нама један од начина да се потражи спас од врућине је вожња катамараном. Панчевачки катамаран „Панука“ почео је да саобраћа реком Тамиш а заинтересованост путника сваке сезоне све је већа.
Фото: РТВ/Ивана Влаисављевић

Љубитељи реке и ове године могу да уживају у погледу на Панчево и околину са Тамиша и у вожњи катамараном „Панука“ који је поново почео да саобраћа.

„Катамаран полази са Градског понтона иде до Преображенске цркве и враћа се назад до ушћа Тамиша у Дунав да би се видели наши светионици. Затим се враћа на Градски понтон а вожња траје сат времена. Дефинитивно је најзанимљивији део код светионика ту катамаран застане како би се путници усликали. Занимљиво је да су повремено организоване вожње и до Беле Стене ,Јабуке и Глогоња“, каже Светлана Стојадинов, испред ТОП-а.

Панчевачки катамаран почео је да саобраћа пре пет година. У време короне, прве године, није било вожње али је већ следеће то надокнађено а интересовања путника било је велико.

„Највише има наших суграђана. Има и Београђана јер је главни град близу а долази и доста странаца. Имали смо путнике из Македоније, Словеније.. И школе често имају организоване групе,“ каже Стојадинов.

Вожње катамараном „Панука“ су од среде до недеље у периоду од 16 до 18 часова. Карте се резервишу и купују у Туристичкој организацији Панчева а за децу до 7 година превоз је бесплатан.

Digitalizuje se proces dobijanja energetske dozvole

Преузмите андроид апликацију.