У кулинарству се често суочавамо са изазовом припреме меса. Понекад, чак и уз најпажљивије планирање и маринирање, резултат може бити мало лошији него што смо очекивали.

Суво, жилаво месо може да поквари задовољство једења. Међутим, постоји један трик који може да преокрене ситуацију и да месу да невероватну мекоћу, а то је киви.
Ако желите да ваша свињетина или говедина буду изузетно нежни, киви је тајни састојак који вам може помоћи.
Неколико кришки овог воћа, постављених преко меса и кратка пауза пре печења, довољни су да структуру меса претворе у изузетно нежну.
Као природна врста маринаде, киви игра кључну улогу.
Разлог за то је присуство протеолитичких ензима у кивију, који имају способност да разграде везивно ткиво у месу.
Ово омогућава месу да постане мекше, готово да се топи у устима. Ако више волите да маринирате месо, једноставно пратите свој уобичајени поступак маринирања, али додајте исечен киви сат или два пре кувања.
Међутим, важно је пазити да месо не остане предуго изложено кивију, јер прекомерна мекоћа може довести до распада меса током кувања.
Поред кивија, ананас, тропско воће које такође садржи ензиме који помажу у омекшавању меса – може имати сличан ефекат на мекоћу меса.
Преузмите андроид апликацију.