Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су знаци да пијете више алкохола него што би требало

Сами себи поставите одређена ограничења у смислу конзумирања алкохола.
Фото: Unsplash/Kelsey Chance

Дошао је викенд, па сте се са пријатељима или партнером опустили уз чашу доброг вина или сте наздрављали славећи нешто важно.

Уживање у пићу с времена на време, је потпуно у реду и уобичајено. Ипак, с уносом алкохола врло је лако претерати, упозоравају стручњаци.

А како објашњавају стручњаци постоје јасни знакови који откривају разлику између повремене и претеране конзумације алкохола.

Постоји нешто што се зове умерено пијење и то је количина која одговара једном пићу за жене или два пића дневно за мушкарце. Ово је уједно дневни максимум који препоручују стручњаци.

Прекомерно опијање дефинише се као четири или више пића дневно за жене и пет или више пића дневно за мушкарце. И ове бројке односе се на пића која се конзумирају одједном док смо на некој забави или вечери.

Требало би да обратимо пажњу на знакове упозорења, па тако знакови прекомерног пијења могу укључивати ​​једну или више следећих ствари:

-пијете више него што сте планирали
-пиће вас омета у свакодневним активностима, обавезама и односима
-настављате пити, чак и ако то утиче на ваше ментално или физичко здравље
-ваши пријатељи или чланови породице коментаришу ваше недавне навике пијења
-ухватили сте себе да морате да пијете више да бисте постигли исти учинак као некад
-проводите пуно времена пијући или размишљајући о алкохолу

Уколико сумњате да имате проблем са претераним конзумирањем алкохола, лекари саветују да бележите своје навике, те сами себи поставите одређена ограничења у смислу конзумирања алкохола.

Prirodno i efikasno: Kombinacija dve namirnice pomoći će jačanju vašeg imunog sistema 

Преузмите андроид апликацију.