Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Природно и ефикасно: Комбинација две намирнице помоћи ће јачању вашег имуног система 

Ојачајте имунитет у прелазном периоду.
Фото: Pexels/Pixabay

Ако имате слабији имуни систем и склонији сте честим прехладама, комбинација меда и белог лука може вам помоћи да тај проблем знатно ублажите. Непастеризовани сирови мед обилује антиоксидансима који имају битну улогу у јачању одбрамбеног система, а поред тога поседује и антибактеријска и антисептична својства.

Бели лук је одличан избор зато што садржи висок удео аминокиселина, сумпора, флавоноида и алицина. Алицин је веома моћно једињење које овој намирници даје антибактеријска и антивирусна дејства.

За прављење ферментисаног меда са белим луком потребно је:

-стаклена тегла
-2 ољуштене главице белог лука
-шоља сировог и непастеризованог меда

У теглу прво ставите ољуштене ченове белог лука, потом прелијте шољом меда, тако да мед покрије бели лук, али да остане простора у тегли. Ово је важно зато што ће се мед подићи током процеса ферментације.

На дан-два преврните теглу на доле, па је потом у првобитни положај. Поред тога, повремено отварајте теглу како би испарио нагомилани угљен-диоксид. Препоручљиво је да ова смеса одстоји око месец дана пре прве употребе.

Чувајте ферментисани мед са луком на собној температури. Тако складиштен може да стоји и до 12 месеци. Избегавајте хладна места у потпуности.

Ljudi često lažu da su pročitali popularne knjige: Ovo su najčešći naslovi o kojima „foliramo“!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке