Engleska agencija za standarde hrane donosi nekoliko saveta kako da pripremite i tretirate meso koje ćete peći na roštilju da biste izbegli moguće trovanje hranom.
Da biste izbegli trovanje hranom, pazite gde stavljate sirovo meso. Odvojite komade pre pečenja i koristite različite posude i pribor za kuvanje.
Takođe, na pečeno meso nemojte koristiti marinade koje su bile u kontaktu sa sirovim mesom.
Roštilj za jednokratnu upotrebu
Potrebno im je još malo vremena da se dobro zagreju, pa uvek proverite da li je meso dovoljno skuvano tako što ćete prepoloviti komad mesa i proveriti da li je ostalo sirovih delova.
Obrada hrane pre kuvanja
Ovo je odlična ideja. Dakle, možete staviti piletinu u rernu pre roštilja, pa je samo završite na njoj. Osetićete onu finu aromu dima, a ujedno budite sigurni da je meso potpuno pečeno. Zagorelo ne znači kuvano To što je meso na vatri pocrnilo ne znači da se kuvalo unutra. Meso redovno okrećite, a mleveno meso i piletinu u kobasicama obavezno proverite pre jela.
Ne perite sirovu piletinu
Pranjem piletine možete preneti bakterije sa nje na ruke, robu i predmete za kuvanje. Visoke temperature će ubiti sve bakterije, tako da nema potrebe da prethodno perete meso.
Preuzmite android aplikaciju.