Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су највеће грешке које можете направити приликом печења на роштиљу

Енглеска агенција за стандарде хране доноси неколико савета како да припремите и третирате месо које ћете пећи на роштиљу да бисте избегли могуће тровање храном.
Фото: Pixabay/Pexels

Да бисте избегли тровање храном, пазите где стављате сирово месо. Одвојите комаде пре печења и користите различите посуде и прибор за кување.

Такође, на печено месо немојте користити маринаде које су биле у контакту са сировим месом.

Роштиљ за једнократну употребу

Потребно им је још мало времена да се добро загреју, па увек проверите да ли је месо довољно скувано тако што ћете преполовити комад меса и проверити да ли је остало сирових делова.

Обрада хране пре кувања

Ово је одлична идеја. Дакле, можете ставити пилетину у рерну пре роштиља, па је само завршите на њој. Осетићете ону фину арому дима, а уједно будите сигурни да је месо потпуно печено. Загорело не значи кувано То што је месо на ватри поцрнило не значи да се кувало унутра. Месо редовно окрећите, а млевено месо и пилетину у кобасицама обавезно проверите пре јела.

Не перите сирову пилетину

Прањем пилетине можете пренети бактерије са ње на руке, робу и предмете за кување. Високе температуре ће убити све бактерије, тако да нема потребе да претходно перете месо.

Koliko mesa po osobi treba da bude u obroku?

Преузмите андроид апликацију.