Пилећа прса су један од најздравијих протеина које можете јести. Осим што су одличан извор протеина, богати су и витаминима Б и Д, калцијумом, гвожђем и цинком.
Пилеће бело месо је одлично као главно јело, а веома је популарно и као додатак сендвичима, салатама и супама.
Ово су најчешће грешке које правимо приликом кувања пилећих прса.
Не солите и не зачините пилећа прса пре кувања
Зачињавање пилећих прса након што су већ куване/печене значи да со/зачини или маринаде неће прожимати пилетину. Резултат је пилетина која је прилично неукусна.
Кувате/печете пилетину у тигању који је хладан или премали
Циљ да се пилетина кува на високој температури, да задржи садржај влаге. Ако почнете да га печете у хладном тигању, биће потребно дуже да се кува и почеће да порумени. Такође, кување пилетине у премалом тигању значи да ће се тигањ брзо напунити и да ће се пилетина кувати уместо да се пече.
Превише пута померате пиле
Потребно је да се пилетина што брже скува како би задржала влагу. Када се тигањ загреје, пеците пилетину са једне стране до златне боје.
Печете пилећа прса која нису једнаке дебљине
Да би се постигли савршени резултати током печења меса, дебљина меса мора бити уједначена да би се обезбедило равномерно кување.
Печете превише хладна пилећа прса
Ако печете пилећа прса која су хладна или још горе, потпуно замрзнута, то је рецепт за прекувана и сува пилећа прса.
Прекувате пилећа прса и не оставите да мирују пре него што их исечете
Прекувавање пилећих прса је најгора грешка коју можете направити. Такође, није препоручљиво да га сечете одмах након печења. Пилетина треба да одстоји најмање пет минута пре резања.
Немате презле при руци? Откривамо вам пет изненађујућих замена за овај састојак!
Преузмите андроид апликацију.