Nadimanje stomaka je stanje koje pogađa većinu ljudi u nekom trenutku života.
Ovo stanje može biti prilično neprijatno iskustvo, a nadimanje može biti uzrokovano jedenjem određenih namirnica, ali i prebrzim i previše jedenjem.
Stručnjaci tvrde da postoji rizik od nadimanja stomaka ako se redovno jedete karfiol.
Jedenje velike količine karfiola tokom obroka moglo bi da dovede do privremenog otoka stomaka.
Naime, karfiol je jedna od namirnica koje su izuzetno teško svarljive. Međutim, stručnjaci savetuju da možete smanjiti bolove u stomaku ili nadimanje ako dobro kuvate karfiol.
Naduvavanje je stanje gde stomak otekne, što se često može javiti posle obroka.
Ljudi koji se često osećaju nadutost primetili su da je ovo stanje povezano sa konzumiranjem određenih namirnica.
Sezonsko povrće je zdrava hrana koja sadrži mnoge esencijalne hranljive materije, uključujući vitamin C i K, vlakna i kalijum.
Međutim, to može izazvati neke neželjene probavne simptome, uključujući nadimanje.
Takođe možete biti izloženi riziku od nadimanja stomaka ako redovno jedete luk.
Luk sadrži fruktane, rastvorljiva vlakna koja su takođe teško svarljiva.
Isto tako, nadimanje može biti uzrokovano zatvorom, sindromom iritabilnog creva ili čak gutanjem previše vazduha.
Takođe može biti uzrokovano nekim ozbiljnijim stanjima, uključujući rak jajnika ili rak creva kod žena.
Preuzmite android aplikaciju.