Dokazano je da cimet, između ostalog, smiruje varenje i poboljšava funkciju mozga.
Kako je pokazalo preliminarna istraživanja, predstavljena još 2017. godine, na konferenciji Američkog udruženja za srce, začin cimet topi masne naslage na stomaku.
Naučnici su 12 nedelja sprovodili eksperimente na pacovima i davali im dijetetske suplemente na bazi cimeta, dok su ih istovremeno hranili visokokaloričnom hranom.
Testovi su bili zapanjujući i pokazali su da su pacovi nakon uzimanja suplemenata sa cimetom imali više antioksidanata i antiinflamatornih molekula u svom telu nego ranije.
Isto tako, smanjena im je težina i obim struka, bez obzira na to što su jeli visokokaloričnu hranu.
Dokazano je da cimet, između ostalog, smiruje varenje i poboljšava rad mozga, odnosno poboljšava razumevanje novog materijala.
U studiji iz 2015. sprovedenoj na Univerzitetu Raš u Čikagu, pokazalo se da cimet povećava proizvodnju proteina koji pomažu u organizovanju i skladištenju informacija.
Istraživanja kažu da je samo stavljanje prstohvata mlevenog cimeta u kafu ili ovsene pahuljice dovoljno da poboljšate svoje pamćenje.
Preuzmite android aplikaciju.