Voće je loše ocenjeno kada je u pitanju kontrola šećera u krvi.
Naravno, mnoge vrste „prirodnih bombona“ su prirodni izvori šećera, ali ova hrana takođe obično sadrži hranljive materije poput vlakana i važnih minerala koji pomažu u održavanju zdravog nivoa glukoze u krvi.
Drugim rečima, jesti voće nije isto što i jesti slatkiše kada je u pitanju kontrola šećera u krvi. Dobijate mnogo korisnija jedinjenja kada uživate u voću u poređenju sa hranom bogatom šećerom.
Kada birate najbolje voće za upravljanje šećerom u krvi, najbolje je da se odlučite za ono koje sadrži manje prirodnih šećera, više vlakana i izvor je prirodnih minerala koji mogu pomoći u kontroli šećera u krvi, kao što su magnezijum i bakar.
Jabuke
Jedenje hrskave jabuke napajaće vaše telo vlaknima i raznim korisnim jedinjenjima, uključujući kvercetin i hlorogensku kiselinu, koji mogu pomoći u regulisanju šećera u krvi. Jedna jabuka sadrži više od 4 grama prirodnih vlakana i manje od 20 grama prirodnog šećera.
Kruške
Konzumiranje krušaka može biti fantastičan dodatak ishrani koja je dobra za šećer u krvi. Kruška srednje veličine sadrži 6 grama vlakana, što je oko 21 odsto preporučene dnevne vrednosti. Uklanjanje kore sa kruške rezultiraće manje vlakana koja kontrolišu šećer u krvi, kao i manje mikronutrijenata koji pomažu u održavanju kontrole glukoze, kao što je vitamin C.
Borovnice
Podaci pokazuju da jedenje ovih bobica može povećati osetljivost na insulin i na kraju pomoći u kontroli glukoze u krvi. Među muškarcima sa dijabetesom tipa 2, konzumacija borovnice je poboljšala zdravstvene parametre kao što su upravljanje glukozom i insulinom. Nedavni podaci pokazuju da jedenje borovnica pomaže u upravljanju glukozom i reguliše nivo insulina.
Tokom ekstremnih vrućina voda nije dovoljna; jedite i ove namirnice
Preuzmite android aplikaciju.