Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ови млечни производи смањују ризик од дијабетеса

Постоји много разлога зашто би требало да укључите млечне производе у своју редовну исхрану.
Фото:Pixabay/Myriams-Fotos

Осим што вашем телу обезбеђују калцијум, витамин Д и протеине, који су потребни за одржавање здравља срца, мишића и костију, млечни производи попут млека и јогурта могу помоћи у превенцији дијабетеса.

Спроведена су истраживања о томе како месо, риба, јаја и млечни производи утичу на дијабетес. Резултати су показали да месо повећава ризик од дијабетеса типа 2, а неки млечни производи смањују тај ризик.

Тако, на пример, млеко смањује ризик за 10 одсто, а јогурт за шест одсто.

Док пуномасни млечни производи и сир уопште нису повећали или смањили ризик.

Млечни производи са ниским садржајем масти попут јогурта садрже пробиотике који могу да оптимизују функцију црева, што онда има много ефеката, од којих би један могао бити побољшање функције инсулина, објашњавају стручњаци.

Такође, млечни производи су богати протеинима који помажу у смањењу шећера у крви. Препоручује се да пијете шољу млека или пола шоље јогурта дневно како бисте смањили ризик од развоја дијабетеса типа 2.

Da li kafa može da produži život?

Преузмите андроид апликацију.