Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Ove nedelje u Galeriji Matice srpske čak pet događaja

U toku ove nedelje u Galeriji Matice Srpske biće održano čak 5 događaja, koje ovom prilikom najavljujemo.
Foto: Gradske info

U sredu, 29. marta u 18.00 sati održaće se predavanje Pozorište i jednostavni jezik koje će držati Izabel Švenk, kulturološkinja, izvođačica, pozorišna umetnica i moderatorka iz Berlina. Izabel Švenk će govoriti o posebnom obliku nemačkog jezika „Leichte Sprache“, čija je osnovna svrha pristupačnost, kao i o njegovoj primeni u različitim oblastima kulturnog i društvenog života u Nemačkoj. Tokom predavanja Izabel Švenk će predstaviti i primere iz njenog inkluzivnog istraživačkog projekta, koji se bavi pitanjem primene jednostavnog jezika u stvaralačkom i istraživačkom radu u pozorištu, kao i njegovom upotrebom na sceni. Predavanje je na govornom engleskom uz simultani prevod na srpski.

U četvrtak, 30. marta u 18.00 sati biće svečano otvorena izložba digitalnih printova iz kolekcije GMS Inspirisani Francuskom u Francuskom institutu u Novom Sadu (Kulturni distrikt).

U petak, 31. marta u 19.00 sati u okviru pratećeg programa izložbe Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza održaće se autorsko vođenje kroz izložbu prof. dr Dijane Metlić.

U subotu, 1. aprila u 13.00 i 17.00 sati biće priređena vođenja kroz izložbu Slike velikih formata – svedočanstva epoha, dok će se u nedelju, 2. aprila u 13.00 i 17.00 sati održati vođenja kroz izložbu Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza.

Izložba umetničkih radova Sibile Petenji “FLY/CORRIDORS”, 30. marta u SKCNS Fabrika

Preuzmite android aplikaciju.