Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Ове недеље у Галерији Матице српске чак пет догађаја

У току ове недеље у Галерији Матице Српске биће одржано чак 5 догађаја, које овом приликом најављујемо.
Фото: Градске инфо

У среду, 29. марта у 18.00 сати одржаће се предавање Позориште и једноставни језик које ће држати Изабел Швенк, културолошкиња, извођачица, позоришна уметница и модераторка из Берлина. Изабел Швенк ће говорити о посебном облику немачког језика „Леицхте Спрацхе“, чија је основна сврха приступачност, као и о његовој примени у различитим областима културног и друштвеног живота у Немачкој. Током предавања Изабел Швенк ће представити и примере из њеног инклузивног истраживачког пројекта, који се бави питањем примене једноставног језика у стваралачком и истраживачком раду у позоришту, као и његовом употребом на сцени. Предавање је на говорном енглеском уз симултани превод на српски.

У четвртак, 30. марта у 18.00 сати биће свечано отворена изложба дигиталних принтова из колекције ГМС Инспирисани Француском у Француском институту у Новом Саду (Културни дистрикт).

У петак, 31. марта у 19.00 сати у оквиру пратећег програма изложбе Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза одржаће се ауторско вођење кроз изложбу проф. др Дијане Метлић.

У суботу, 1. априла у 13.00 и 17.00 сати биће приређена вођења кроз изложбу Слике великих формата – сведочанства епоха, док ће се у недељу, 2. априла у 13.00 и 17.00 сати одржати вођења кроз изложбу Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза.

Изложба уметничких радова Сибиле Петењи “FLY/CORRIDORS”, 30. марта у СКЦНС Фабрика

Преузмите андроид апликацију.