Сендвич је често омиљени оброк или међуоброк за многе, а постоји широк спектар здравих намирница које можете одабрати за његово припремање.
Најџел Денбај, дијететичар, препоручује одређене намирнице за сендвиче како би се осигурала уравнотежена исхрана, истичући да ће сендвич и даље бити укусан.
Јаја се издвајају као најздравији избор због свог богатства есенцијалним аминокиселинама и другим важним нутријентима попут гвожђа и витамина.
Сир се препоручује као извор калцијума за здраве кости и зубе, али је важно изабрати врсту сира са мање соли и засићених масти.
Пилеће бело месо се препоручује као извор протеина, док је јунетина богата гвожђем за одржавање доброг здравља.
Риба, попут лососа, богата је протеинима и омега-3 масним киселинама, чинећи је добром опцијом за сендвиче.
Такође је важно додати поврће у сендвич, али ако се користи само поврће, препоручује се додавање намаза са протеинима попут хумуса како би се одржао осећај ситости.
Намирнице попут шунке, сланине и кобасица, које су високе у соли и мастима, треба избегавати или конзумирати умерено.
Dermatolozi objašnjavaju koji šamponi su najbolji: Šta ako ne peni?
Преузмите андроид апликацију.