Početna > Život i stil
Život i stil

Ove namirnice sigurno ne držite u frižideru, a treba ih držati!

Možda postoji nekoliko namirnica koje završe u vašoj ostavi, a koje bi zapravo trebalo da budu u frižideru.
Foto: Pixabay/difisher
Ljuti sos

Ljuti sos je široka kategorija. Kako ga čuvati zavisi od čega je napravljen i koliko brzo planirate da ga upotrebite, ali ako sadrži kajmak ili jaja, što je slučaj sa nekim domaćim ljutim sosovima, mora da se čuva u frižideru.

Kečap

Postoji mnogo debata o tome da li kečap treba čuvati u frižideru nakon otvaranja. Prema rečima stručnjaka, mali je rizik da kečap razvije štetne mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u frižideru.

Senf

Ako koristite senf u roku od mesec dana nakon otvaranja tegle, slobodno je čuvajte na sobnoj temperaturi. U suprotnom, čuvajte ga u frižideru.

Orašasti plodovi i semenke

Orašasti plodovi i semenke imaju veći sadržaj ulja i mogu brže da užegli na sobnoj temperaturi Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu, kao što je ostava ako ih brzo potrošite. U suprotnom, da biste sačuvali svežinu, stavite ih u frižider ili ih čuvajte u zamrzivaču na duže čuvanje.

Integralno brašno

Za razliku od višenamenskog brašna, integralna i druga brašna koja su mlevena kamenim mlinom sadrže klice i mekinje. To znači da, poput orašastih plodova i orašastih plodova, sadrže prirodna ulja koja se vremenom mogu pokvariti.

Mogući razlozi zašto vam odeća ne miriše na omekšivač

Preuzmite android aplikaciju.