Можда постоји неколико намирница које заврше у вашој остави, а које би заправо требало да буду у фрижидеру.
Љути сос
Љути сос је широка категорија. Како га чувати зависи од чега је направљен и колико брзо планирате да га употребите, али ако садржи кајмак или јаја, што је случај са неким домаћим љутим сосовима, мора да се чува у фрижидеру.
Кечап
Постоји много дебата о томе да ли кечап треба чувати у фрижидеру након отварања. Према речима стручњака, мали је ризик да кечап развије штетне микроорганизме због своје киселости ако се чува на собној температури, али стручњаци препоручују да га ипак држите у фрижидеру.
Сенф
Ако користите сенф у року од месец дана након отварања тегле, слободно је чувајте на собној температури. У супротном, чувајте га у фрижидеру.
Орашасти плодови и семенке
Орашасти плодови и семенке имају већи садржај уља и могу брже да ужегли на собној температури Чувајте их на хладном и тамном месту, као што је остава ако их брзо потрошите. У супротном, да бисте сачували свежину, ставите их у фрижидер или их чувајте у замрзивачу на дуже чување.
Интегрално брашно
За разлику од вишенаменског брашна, интегрална и друга брашна која су млевена каменим млином садрже клице и мекиње. То значи да, попут орашастих плодова и орашастих плодова, садрже природна уља која се временом могу покварити.
Преузмите андроид апликацију.